top of page
Ontwerp zonder titel (73).png

Hoe ziet de dag van een gastouder eruit?

Je kind naar de opvang brengen is altijd spannend, je laat jouw mooiste geluk achter bij iemand anders. Welke activiteiten gebeuren er op een dag? Is jouw kind lief aan het spelen? Slaapt jouw baby wel goed? Lees hier onder hoe een dag van een gastouder er ongeveer uitziet. 

Een voorbeeld dag bij de gastouder:

7.00-8.00: De eerste kind(eren) komen binnen, tijdens binnenkomst worden de schoenen en jassen uitgetrokken. De gastouder vraagt aan jou als ouder hoe het met jouw kind gaat en of er nog bijzonderheden zijn.

9.00: Rond 9.00 uur zijn de meeste kinderen binnen en kan de dag gaan beginnen, de allerkleinste gaan even een dutje doen en de grotere kinderen gaan gezellig spelen.

9.30-10.00: Het is tijd voor fruit! Alle kinderen gaan aan tafel zitten, de gastouder zingt gezellig wat liedjes met de kinderen. Daarna is het tijd om lekker fruit te gaan eten en wat te drinken.

11.00: Tijd om de luiers te gaan verschonen, de gastouder controleert alle luiers en verschoont daar waar nodig. 

12.00: Het is lunchtijd. De gastouder zet alle kinderen aan tafel en heeft de tafel gedekt. Tijdens het boterhammen smeren benoemt de gastouder wat er allemaal op tafel staat en de grotere kinderen mogen zelf proberen hun boterham te smeren.

12.30: Bedtijd! Slaapzak aan, tut, knuffel en lekker naar bed.

15.00: Wanneer de kinderen wakker zijn, is het tijd om de luiers te verschonen en een tussendoortje te gaan eten met wat drinken. Daarna kunnen de kinderen gaan spelen of vindt er een gezamenlijke activiteit plaats.

17.00: Het is alweer het einde van de dag, de kinderen worden langzaam weer opgehaald. Rond 17.00 uur krijgen zij nog een klein tussendoortje, zoals een soepstengel of een groente potje.

18.00: De opvang gaat weer sluiten. Jassen aan, schoenen aan, een knuffel en high-five en de kinderen gaan weer naar huis.

Per gastouder is er een verschil tussen activiteiten en voedingen inclusief of exclusief. 

Ontwerp zonder titel (68).png

Communicatie 

Onze gastouders luisteren naar de opvangwensen van jou als vraagouder en houdt rekening met jouw normen en waarden. Via een schriftje of appje houdt de gastouder de ouders op de hoogte hoe het met de kind(eren) gaat. Tijdens werk een lieve foto ontvangen van jouw kind is toch wat iedere ouder wilt? 

Ontwikkeling 

Al onze gastouders zijn gediplomeerd en geregistreerd in het Landelijke Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen. Dit betekent dat zij goedgekeurd zijn door ons en de GGD. Zij bieden professionele opvang aan voor jouw kind. Zo richten zij zich op de vier pedagogische basisdoelen - zoals deze in de Wet kinderopvang beschreven staan - en zorgen voor veilige opvang voor kinderen.

De ontwikkeling van jouw kind is belangrijk en wordt dan ook structureel aandacht aan gegeven. 

bottom of page