top of page
Kind Doen Art Activity

Kinderopvang biedt verschillende opvang mogelijkheden

Gastouder of nanny?

Ben jij op zoek naar opvang of wil jij opvang bieden en ben je benieuwd wat de verschillen en overeenkomsten zijn tussen een gastouder en nanny? Lees hieronder wat het verschil is tussen een nanny of gastouder.

Gastouderopvang

Gastouderopvang is opvang bij de gastouder thuis in een warme huiselijke sfeer. Een gastouder is gediplomeerd en biedt professionele opvang. Het aantal kinderen is maximaal 6 kinderen per dag. Voordelen zijn flexibel, spelen met meerdere kinderen en betaalbaar.

Nanny opvang vindt plaats bij de vraagouder. Een nanny is gediplomeerd en voldoet aan alle kwaliteitseisen die de Wet kinderopvang stelt. Jouw kind wordt opgevangen in zijn eigen vertrouwde omgeving. Voordelen zijn flexibel, betaalbaar en professioneel.

 

Opvang op het kinderdagverblijf is formele opvang in grotere groepen. Vaak is een kinderdagverblijf wat duurder als gastouderopvang. Het voordeel van een kinderdagverblijf is dat er altijd iemand werkzaam is en opvang kan bieden.

Nanny

Kinderdagverblijf

verschil gastouder nanny kinderdagverbli
Schattige baby kruipen

Overeenkomsten

Gastouders en nanny’s moeten aan de gestelde kwaliteitseisen van de Wet kinderopvang voldoen. Zo moeten zij in het bezit zijn van een diploma MBO Helpende Zorg en Welzijn niveau 2, een diploma EHBO bij kinderen en baby’s en een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Wanneer zij aan alle eisen voldoen, worden zij ingeschreven in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen. De opvang locatie van zowel de gastouders als de vraagouder (nanny) opvang wordt gecontroleerd door de GGD en Little Steps.

De overeenkomsten in het kort:

  • Diploma MBO Helpende Zorg en Welzijn niveau 2.

  • EHBO diploma

  • VOG

  • Inschrijving Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen

  • Controle opvanglocaties

  • Begeleiding en ondersteuning gastouderbureau

bottom of page