top of page
Kopie van Zonder titel (12).png

Voordelen gastouderopvang

hartje.png
hartje.png
hartje.png
hartje.png
hartje.png
hartje.png
hartje.png

gediplomeerde gastouders

opvang in een kleine huiselijke sfeer

persoonlijke aandacht voor jouw kind

maximaal 6 kindjes

flexibele opvang

altijd een vast vertrouwd gezicht 

betaal alleen de contracturen die je afneemt

Wat is gastouderopvang?

Gastouderopvang met het vertrouwen van thuis

Steeds meer ouder(s) kiezen voor gastouderopvang. Deze vorm van professionele kinderopvang vindt plaats bij de gastouder of ouder thuis. 

Waarom gastouderopvang?

Gastouderopvang is kleinschalige opvang met een klein groepje kinderen. Het voordeel hiervan is meer persoonlijke aandacht voor jouw kind, wat zich uit in extra aandacht voor de ontwikkeling. Daarnaast is het goed voor de vertrouwensband. Je kind(eren) krijgen individuele aandacht, maar kunnen spelen met een hecht groepje kinderen. Er zitten maximaal 6 kinderen in een groep. De leeftijden variëren van 0 tot 13 jaar.


Door de kleinschalige opvang is er zowel persoonlijke aandacht voor jouw kind als individu. Zo kan jouw kind zijn eigen slaapritme aanhouden wat het thuis gewend is, maar ook zonder problemen aangepaste voeding krijgen. Bij onze gastouders of nanny's is er ruimte om jouw opvang wensen te bespreken. Jouw kind ziet bij een gastouder altijd een vast gezicht, dit zorgt voor vertrouwen en rust.

Al onze gastouders en nanny's zijn opgeleid op minimaal MBO 2 niveau ‘Helpende zorg en welzijn’, in het bezit van een geldig certificaat Kinder-EHBO en worden regelmatig gecontroleerd op de vaardigheden. Daarnaast voldoen ze aan de kwaliteitseisen Wet kinderopvang. Dit betekent dat ze gecontroleerd zijn door de GGD en ons en veilige opvang mogen bieden. 

Gastouderopvang is een vorm van voordelige kinderopvang. Een gastouder vraagt gemiddeld tussen de 5 à 7 euro per uur. 

Naast de kosten voor de gastouder betaal je nog de bemiddelingskosten voor Little Steps, dit zijn de bruto kosten. Gastouderopvang is goedkoper dan kinderopvang. Het is mogelijk om kinderopvangtoeslag terug te vragen bij de belastingdienst.

De ontwikkeling van jouw kind is heel belangrijk voor nu en later in de toekomst. Al onze gastouders stimuleren jouw kind spelenderwijs te ontwikkelen. Via onze observatieformulieren kunnen ze doelgericht in de gaten houden hoe het met jouw kind gaat. Omdat wij van mening zijn dat het kind kind moet kunnen zijn, wordt de ontwikkeling gestimuleerd met speelgoed wat aansluit bij de situatie en leeftijd van jouw kind. 

Persoonlijk en vertrouwd

Veiligheid & GGD

Voordelige tarieven 

Ontwikkeling 

photo-1484665754804-74b091211472.jfif

Bij gastouderopvang betaal je alleen de contracturen. Samen met de gastouder spreek je die contracturen af en verwerkt het gastouderbureau Little Steps het in het contract.


Doordat de opvang aan huis plaatsvindt kan er flexibel met tijden worden omgegaan na overleg met de gastouder. Ben je op zoek naar avond- of weekendopvang? Ook dat is allemaal mogelijk met gastouderopvang!

Flexibele opvang

Gastouderopvang staat voor vertrouwen en rust voor jouw kind

Hulp nodig met jouw gastouderopvang? Wij helpen je graag verder!

bottom of page