Ontwerp zonder titel (90).png

Gastouderopvang,

de beste zorg, de goedkoopste opvang 

Wat kost een gastouder?

Gastouderopvang is een vorm van kinderopvang met flexibele mogelijkheden. Gastouderbureau Little Steps biedt opvang op maat met de daarbij horende tarieven.

De tarieven voor opvang bij een gastouder bestaan uit twee delen:

1.  De opvangvergoeding gastouder 
2. Begeleiding en bemiddelingskosten Little Steps 

Uurtarief gastouders

Het uurtarief wordt door de gastouder bepaald. De richtlijn hiervoor is € 5,50 tot € 7,00 per uur. Dit tarief wordt gerekend bij opvang bij de gastouder thuis.

 

De tarieven voor een gastouder aan huis liggen tussen de € 13,00- € 20,00 per uur, afhankelijk van het aantal kinderen, de leeftijd en ervaring van de gastouder.

Wij rekenen geen

inschrijfkosten!

Begeleiding en bemiddelingskosten gastouderbureau Little Steps

 

Het voordeel van gastouderopvang is dat je alleen de daadwerkelijke contracturen betaalt die je vooraf afspreekt met jouw gastouder of nanny.

Wij maken een berekening van de bemiddelingskosten op basis van jouw persoonlijke gezinssituatie. Daarbij kijken wij hoeveel dagen jouw kind naar de opvang gaat en hoeveel uur. De minimale afname is 30 uur per maand. Benieuwd naar jouw bemiddelingskosten?  Neem dan contact met ons op en wij maken een berekening op maat.

Ontwerp zonder titel (72).png

Vakantie & ziekte gastouder 

Een gastouder werkt als zelfstandig ondernemer. Dit betekent dat zij dus zelf haar vakantiedagen mag bepalen en of het wordt doorbetaald door de ouder of niet. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen ouder en gastouder dit met elkaar bespreken.

 

Wij adviseren vakantiedagen van zowel de ouder als de gastouder vier weken van tevoren aan elkaar door te geven. In veel gevallen spreken gastouders met ouder af dat ze drie tot vier weken onbetaald vakantie op kunnen nemen voor het kind. De gastouder legt deze voorwaarden vast in haar huisregels. Ook wordt er in de huisregels opgenomen welke voorwaarden er gelden wanneer de gastouder ziek is. In veel gevallen hoeft de ouder de gastouder tijdens ziekte of vrije dagen niet door te betalen.

Kinderopvangtoeslag

Gastouderbureau Little Step is een erkend gastouderbureau dat formele opvang aanbiedt. Als ouder kan je daarom kinderopvangtoeslag aanvragen. De opvangkosten die je maakt zijn jouw bruto kosten.

 

Lees hier meer over kinderopvangtoeslag

Ontwerp zonder titel (73).png