top of page
Kopie van Kopie van Kopie van Zonder tit

Jouw vragen, ons antwoord 

Werken als gastouder

Ben jij gek op kinderen? Of ben jij misschien al moeder en zoek je een baan wat goed te combineren is met jouw gezinssituatie? Vind je het geweldig om met kinderen te werken en hen aandacht en liefde te kunnen geven? Dan helpen wij jou graag verder met gastouder te worden!

Wie ben jij ?

Als gastouder biedt jij opvang in een huiselijke sfeer, in je eigen huis of bij de vraagouder thuis. Je bent een zorgzaam persoon met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel. Je geeft veel liefde aan kinderen, maar leert ze spelenderwijs ook te ontwikkelen. Kennis en professionaliteit pas je toe tijdens een dagje werken met de kinderen. Jouw doel is om de kinderen een leuke dag te bezorgen en dat de ouders met een gerust hart hun kleintje bij jou kunnen brengen.

 Jouw uurtarief

Als gastouder werk je vaak als ondernemer en mag je jouw eigen uurtarief bepalen. Een gemiddeld uurtarief ligt tussen de €4,50 en €6 per uur bij de gastouder thuis. Biedt de gastouder opvang bij de vraagouder thuis? Dan betekent dit dat je uurtarief in ieder geval het wettelijk minimumloon moet zijn, ongeacht het aantal kinderen dat je opvangt. Samen met de ouder spreek je een uurtarief af. 

Gastouderschap in jouw voordeel

Pedagogisch beleidsplan

Elke kinderopvangorganisatie werkt met een pedagogisch beleidsplan. In dit plan staat beschreven hoe je een veilige en verantwoordelijke opvang aanbiedt als bureau of gastouder. Het is belangrijk dat de visie van de gastouder aansluit bij de visie van gastouderbureau Little Steps. De gastouder dient te werken volgens het pedagogisch beleidsplan.

Huisregels

Gastouderbureau Little Steps werkt met een pedagogisch beleidsplan waar veiligheid en kwaliteitsregels in staan beschreven. Naast deze regels mag je als gastouder ook huisregels voor jouw gastouderopvang opstellen. In de huisregels kunnen belangrijke onderwerpen staan zoals opvangtijden, verzorging, toestemming, afspraken over belangrijke aspecten. Je kunt huisregels zien als jouw persoonlijke algemene voorwaarden. 

Kopie van Kopie van Kopie van Kopie van

Ondersteuning & Begeleiding 

Gastouderbureau Little Steps bemiddelt en begeleidt jou naar jouw eigen gastouderopvang. Wij gaan samen aan de slag om jouw bedrijf te promoten. Je ontvangt van ons een checklist voor gastouders en locatie zodat jij op een professionele manier gastouderopvang kan bieden. Daarnaast bekijken wij jouw opvangwensen zodat wij passende opvanggezinnen kunnen vinden voor jouw opvang.

bottom of page