Ontwerp zonder titel (79).png

Werken als nanny

Ben jij gek op kinderen? Of ben jij op zoek naar een baan die je goed kan combineren met jouw gezinssituatie en waar je jouw liefde en kennis voor kinderen kan toeppassen? Word dan nanny! Wij helpen jouw graag met het vinden van jouw oppasgezin!

Wie ben jij ?

Als nanny biedt jij warme en professionele opvang bij de vraagouder thuis. Je bent een zorgzaam persoon met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel. Je wordt onderdeel van jouw oppasgezin en zorgt voor rust en regelmaat. Je geeft veel liefde aan kinderen maar leert ze spelenderwijs ook te ontwikkelen. Bijvoorbeeld; in de ochtend breng je Pim naar school en bij thuiskomst ga je nog even met Nora spelen. Tegen het einde van de dag ga je aan de slag met het avondeten en stop je de kinderen nog even bad. Wanneer de ouders thuis komen hangt er een rustige en fijne sfeer. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Jouw uurtarief

Als nanny werk je vaak onder de Regeling Dienstverlening aan huis. Dit betekent dat je één of meerdere dagen bij een vast gezin of meerdere gezinnen oppast. Kies je ervoor om meer dan drie dagen per week bij een gezin te werken dan heb je recht op een volwaardige arbeidsovereenkomst, je werkt dan onder 'loondienst oppasgezin'. Het voordeel van Regeling Dienstverlening aan huis oftewel 'loondienst oppasgezin' is dat jij zelf wel jouw uurtarief mag bepalen maar wel de voordelen van een contract ervaart. Zo word je wel doorbetaald tijdens vakantie of ziekte en heb je recht op vakantietoeslag. Samen met de ouder spreek je een uurtarief af. 

Gastouderschap in jouw voordeel als nanny

Pedagogisch beleidsplan

Elke kinderopvangorganisatie werkt met een pedagogisch beleidsplan. In dit plan staat beschreven hoe je veilige en verantwoordelijke opvang aanbiedt als gastouder of nanny. Het is belangrijk dat de visie van de nanny aansluit bij de visie van gastouderbureau Little Steps. De nanny dient te werken volgens het pedagogisch beleidsplan.

Regeling dienst verlening aan huis 

Onder de Regeling Dienstverlening aan huis vallen verschillende regels en voorwaarden.

Zo heb je recht op vakantietoeslag en recht op het minimumloon, maar val je niet niet onder overeenkomst van opdracht. 

Lees hier meer informatie over Regeling Dienstverlening aan huis

Nanny of gastouder?

Er zijn een aantal verschillen tussen gastouderschap en nannyschap. Wat zijn de voordelen, wat zijn de nadelen? Vind jij het moeilijk om een keus te maken welke opvangvorm nou echt bij jou past? Bekijk dan hier de verschillen en overeenkomsten of neem contact met ons op en wij helpen jou graag verder.